ankara seo

ankara seo

ankara seo

 

Merhbalar, yeni bir seo yazısı için sizlere doğru bilgi vermek için yeniden yazmaya karar verdim.bir çok seo nahtar kelimesinde google seo veya ankara seo anahtarlarında bu yazıyı yazdıktan sonra liste başı olmasını bekliyorum.

Seo aslında mantık ,doğru tahmin, iyi takip yapılduğı taktirde ve  birde özgün bir yazı içeriğiniz, sitenizi destekiyen güşlü backlink varsa google de birinci sayfa  yeriniz hazır.Örneğin kelimemiz ankara seo olarak belirliyelim, ve  bunu nasıl liste başı yapacağından söz edeceğim.Bu kelimeyi öncelikle google araştırın, hangi sayfalar  bu kelimede liste başı, liste başı olan siteyi analiz edin “belkide  ilk 10 siteyi incelemek mantıklı olur.” sitelerin kulandığı anahtar  kelimleri analiz edin, rakiplerin hangi yerde bağlantı aldığını kontrol etmeyi unutmayın, özgün güzel bir makale,

google webmaster tools , tanıttığınız taktirde,  bu anahtar  kelimede biraz kıpırdama olduğunu göreceksiniz..peki seo kelime analizi nasıl yapılır ?

İlk olarak black kavramının göreceli olduğunu belirteyim. Benim üzerinde durduğum yöntemlere başka bir şahsın ulaşamaması bu yöntemin blackhat kategorisine dahil olmasına mı sebep oluyor? Blackhat seo’nun yoksa diğer bir adı mındar ciğer mi? Kurumsal havalarda firmalara caka satanlar mı seo’cu yoksa? Mesela şu dillere destan seo kelimesinin uzun zamandır lideri olan seohocasi.com adresinin altyapısını inceleyelim. Toplam 3.9 bin backlinkten 1.8 milyon referans link geliyor. 1.8 milyon referans linkin başını fuub.net ardından şöyle kıytırık siteler takip ediyor; dukkanshop.com, sozsohbet.com/blog,  blog.sohbetgo.com. Siteleri açıp incelediğiniz zaman seo hocasının dağıttığı ücretsiz tema bizi karşılıyor. Aa birde ne görelim, footer kısmına seo kelimesinde link yerleştirilmiş. Bu site sahiplerinin çoğunun php bilgisi olmadığı için tema içinde encode edilmiş kod parçacıklarını bulamayıp bu seo linkini sitesinde barındırmak durumunda kalıyor. Şimdi soruyorum sizlere, sıradan bir temanın renkleriyle butonlarıyla oynayıp millete seo uyumlu tema diye yutturmak etik seo mu? İnsanların tercihlerine bırakmayıp linki zorla encode etmek kurumsallığın neresinde? Bu profesyonel, google serfitikalı insancıklar bu kadar mı aciz? Otomatize programlar ile bloglara yolladıkları spam yorumlardan bahsetmiyorum bile, hatta google tarafından üstün spamcılık ödülüne layık görülmüşler.

Bitti mi? Elbette bitmedi, bu profeyşınıl seocu abileri anlat anlat bitmez. Benimle birlikte ilk sayfaya çıkan seocuk.com adresi.. En çok link gelen sitelerin başını şöyle bi portekiz sitesi çekiyor; map.imc-ip.pt/pt/index.php?s=noticias&noticia=57
Şimdi hacklink diyeceksiniz iftira atmayın adama, arkadaşların Portekiz’de bağlantıları vardır belki, olur mu olur. Bu arkadaşta seo hocası’nın değişik versiyonu, çalıştığı müşterilerin sitelerine link ekliyor. Bknz; tupbebekivf.net Arkadaşın devlette bile bağlantıları var, maşallah diyoruz nazar değmesin; sahinbeyram.gov.tr,
trabzonkanuni.gov.tr, trabzonnumune.gov.tr

Profesyonelseo.com.tr adresine baktığımda ise durum pekte farklı değil. Otomatize programlar ile atılmış birkaç yüz yorum linki ve birkaç hacklink.

Yaptığım analiz yüzeysel olsa da organik olarak çalışıldığı çok bariz. Velhasılı dostlar onca site arasından bir tane adam akıllı kurumsal firma çıktı, yere göğe sığdıramadığınız serfitikalı diplomalı elemanların hali vasatın altında. Bu duruma uygun bir atasözü vardır elbet ama şuan benim aklımda yok, şimdi kötü adama iyi geceler diyin!

Bir cevap yazın